Welkom bij KineZwijndrecht

KineZwijndrecht is een dynamische groepspraktijk bestaande uit 6 gemotiveerde kinesitherapeuten. Anke Heyrman startte deze praktijk reeds 10 jaar geleden, sinds enkele jaren wordt ze vergezeld door  Luca Korver, Sander Van Gils, Lauren Maes,  Erin Cools en Lotte Heyrman.  De 6 therapeuten zijn bekwaam in hun specifiek domein, zodat u kunt rekenen op een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak. Samen met u zal er gewerkt worden aan een oplossing voor uw klachten, dit steeds in overleg met uw huisarts of specialist.

Ook worden we ondersteund door een osteopaat, kPNI en orthomoleculair consulente en personal trainer.

 

Laten we onszelf even kort voorstellen:

 

Anke Heyrman – zaakvoerder – kinesitherapeut

Anke starte de praktijk in 2007.

Vanuit haar opleiding musculoskeletale kinesitherapie, startte ze haar opleiding manuele therapie.

Haar interesse in de sportrevalidatie groeide voort vanuit haar passie voor atletiek.
De eerste jaren van haar carrière ging haar aandacht dan ook vooral naar deze patiënten.

Als echte teamplayer verlangde ze al snel naar enkele collega’s, dit om meer ruimte en inzichten te kunnen verwerven in andere specialisaties zoals lymfedrainage, relaxatietherapie, pré- en postnatale gymnastiek, kaakgewrichtsproblematiek, kinesitherapie in de reumatologie, kinesitherapie bij fibromyalgiepatiënten, taping,….)

Na 15 jaar heeft ze een geweldig team waarin er een goede communicatie en samenwerking centraal staat. Het geeft de mogelijkheid om de patiënt in zijn geheel (holistisch) te onderzoeken, een behandeling op maat te voorzien en een goede specifieke preventiestrategie uit te werken.

De laatste jaren heeft ze zich voornamelijk toegespitst op het verder uitdiepen (dry needling, refresh manuele therapie) en bijblijven van reeds opgedane kennis.

Hiervoor neemt ze graag de tijd voor een betere persoonlijke begeleiding met een betere communicatie met artsen. Bijvoorbeeld een duidelijke verslaggeving naar deze huisarts of specialist, bijwonen van je operatie of consultatie indien mogelijk.
Ook dit draagt nu bij tot onze persoonlijke aanpak en inzichten.

Ze streeft samen met de collega’s naar een persoonlijke, individuele begeleiding waarin ze nauw met artsen en andere paramedici verbonden zijn en waar jij als patiënt centraal staat.

Studies en opleidingen:
2006: afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Gent als licentiaat in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen
2007: postgraduaat manueel therapie aan de Rijksuniversiteit Gent
2008: postgraduaat reumatologie
2008: temperomandibulaire dysfuncties
2009-2010: McKenzie therapie: module A en B
2010-2011: Mckenzie therapie: module C en D
2011-2012: postgraduaat pre- en postnatale kinesitherapie
2012-2013: lymfedrainage ad modum vodder
2014: summerschool lymfedrainage ad modum leduc
2014: relaxatietherapie
2015: kinesitherapie bij fybromialgiepatiënten
2018: myofasciale triggerpuntbehandeling (dry needling)                   (2-jarige opleiding)
2019-2020: bijscholing in schouderdiagnostiek, refresh temperomandibulaire dysfunctie, nieuwe inzichten in de hamstringsletsels, bijscholing medische oefentherapieSander Van Gils – kinesitherapeutLuca Korver – kinesitherapeut

Luca is onze gedreven Nederlandse collega. Zij is rechtuit en dat merk je ook in haar behandelingen.

In 2018 afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen (UA) met een Master Musculoskeletale Aandoeningen. Deze afstudeerrichting verdiept zich zowel in sport gerelateerde blessures als manuele therapie.

In 2019 met succes het postgraduaat Manuele Therapie afgerond aan de UA. Dit is een extra specialisatie om zo meer verdieping te krijgen in complexere problematiek.

2021 start opleiding dry needling

2022: geslaagd voor opleiding lymfedrainage volgens Vodder

Schoolt zich regelmatig bij voor myofasciale problematiek/post-covid/postnatale therapie/..

Luca heeft een prachtig gezin met 2 zoontjes. Wanneer ze tussendoor de tijd vindt, gaat zij graag joggen.Lauren Maes

Lauren studeerde in 2019 af als kinesitherapeut aan de Universiteit Antwerpen. Kort daarna behaalde hij ook zijn diploma manueel therapeut. Hij werkte reeds met verschillende topsporters zoals onder andere de Antwerpen Giants. Momenteel is hij buiten de praktijk ook actief bij de basketbalploeg van Melsele.

Zelf speelt Lauren voetbal als keeper en gaat hij op regelmatige basis fietsen en lopen. Hij is een gedreven therapeut die zweert bij een actieve aanpak. Daarnaast heeft hij ook zijn manuele skills en dry needling zodat hij elke patiënt kan helpen in zijn revalidatie.


Erin Cools – kinesitherapeut

Erin studeerde in 2022 af als musculoskeletale kinesitherapeut aan de UAntwerpen. Verder vindt ze het zeer belangrijk om de mens als één geheel te beschouwen en dus naast de lokale klachten ruimer te kijken naar zowel het psyche, als onze hersenen en immuniteit. Hierin zal ze zich via verschillende opleidingen verder specialiseren.

Erin is een sociaal, enthousiast en empathisch persoon die heel graag vertoeft in de natuur. Het verbaast dan ook niet dat ze heel haar leven lang lid en leiding was van de scouts. Deze eigenschappen komen ook zeker van pas als kinesitherapeut.

Patiënten kunnen bij haar terecht voor pre- en postnatale kinesitherapie, acute blessures, chronische klachten, orthopedische revalidatie, oefentherapie, ademhalingstherapie en meer.


Lotte Heyrman – kinesitherapeut pediatrie

Lotte is afgestudeerd in 2021 aan de Universiteit Gent in de revalidatiewetenschappen & kinesitherapie met specialisatie ‘pediatrie’.
Momenteel volgt ze nog een postgraduaat ‘psychomotorische therapie’ aan de universiteit van Gent. Ze is een gemotiveerde, goedlachse kinesiste die samen met de hele omgeving en met het kind tot een oplossing probeert te komen.

Je kan bij haar terecht voor begeleiding bij;

  • fijn motorische vaardigheden
  • grofmotorische vaardigheden (evenwicht, coördinatie, balvaardigheid, lichaamsbewustzijn,..)
  • schrijfmotoriek
  • visuomotorische integratie
  • lateralisatie
  • planning en organisatie
  • relaxatie

Op dinsdag en vrijdag is ze in de praktijk aanwezig.Karen Bernaers – medisch administratief bediende

Karen heeft verschillende werkervaringen, maar besliste in 2019 zich om te scholen tot medisch administratief bediende bij CVO Vitant in volwassenonderwijs. Na haar stage in onze praktijk beslisten we dat we haar meerwaarde wilden behouden en zo startte ze in januari 2021 officiëel bij Kine Zwijndrecht.
Bij administratieve vragen ivm uw kiné-behandelingen kan u dus steeds terecht bij haar vanaf 8u tot 16u30 op 03/296.19.82

Wanneer Karen niet op stap is met haar 11-jarige dochter probeert ze creatief en muzikaal bezig te zijn of lange wandelingen te maken.


Aard Van der Donckt –  osteopaat – Still In Motion

Aard heeft osteopathie gestudeerd aan het IOA in Gent en daarna over een periode van 10 jaar verder ontwikkeld in Duitsland.
Zijn interesse binnen de osteopathie ligt vnl bij de diepere structuren, oorzaken vinden en ‘lading’ bij de klachten detecteren. De harmonisatie na een behandeling is geweldig om te zien en te ervaren.
We zijn in staat tot veel meer dan je jezelf kan voorstellen. Met muziek, luisteren en zelf musiceren, komt hij tot rust, met een potje tennis komt hij vnl aan de toog met een geweldige matchanalyse tot rust 😉

Met Osteopathie tracht hij de oorzaak van de klachten te achterhalen en uw lichaam te behandelen zodat jij en je lichaam een evenwicht kunnen vinden. Hij beschouwt het lichaam als een boek dat vraagt om ontcijferd te worden. Lichaam en geest zijn al van oudsher aan elkaar verbonden.

Iedereen die bereid is om zich te laten behandelen is welkom Alle klachten met een fysieke oorsprong of effect op het fysieke komen in aanmerking.

Voor afspraken kan u terecht op de website van Still In Motion 


 

Nikki Hartmans – kPNI en orthomoleculair consulent – Natuurlijk Nikki

Door haar grenzeloze nieuwsgierigheid is Nikki zich op allerlei vlakken gaan bijscholen: in de orthomoleculaire geneeskunde, in coaching, en sinds 2020 ook in de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI). Binnen de kPNI brengen we de werkingsmechanismen achter vrijwel alle gezondheidsproblemen op celniveau in kaart. We bekijken hoe alle systemen in het lichaam met elkaar samenhangen en hoe we ze best kunnen herstellen met behulp van voedings- en leefstijladviezen. Hierbij brengen we de kennis uit vrijwel alle disciplines binnen de gezondheidszorg samen en kunnen we een zeer brede ondersteuning bieden.

Voor meer info en afspraken kan je terecht op haar website.


Wout Croonen – personal trainer

Wout behaalde in 2020 zijn diploma ‘Sport & Beweging’ aan de Thomas More hogeschool in Turnhout. Als bewegingsdeskundige heeft hij de nodige kennis over de verschillende aspecten van het menselijk lichaam. Momenteel is hij reeds aan de slag als ergonomisch adviseur bij Sit & Sleep Antwerpen waar hij mensen met rugklachten ergonomische oplossingen en advies aanbiedt.

In zijn vrije tijd is Wout voornamelijk bezig met sporten en haalt hij ook veel plezier om dit samen met vrienden te doen. Hij gaat (bijna dagelijks) lopen en trekt er ook vaak op uit met de fiets.

Wout laat zijn energieke en enthousiaste persoonlijkheid los op de mensen die deelnemen aan zijn groepslessen.

Voor meer info kan u steeds mailen naar praktijk@kinezwijndrecht.be