Welkom bij KineZwijndrecht

KineZwijndrecht is een dynamische groepspraktijk bestaande uit 7 gemotiveerde kinesitherapeuten. Anke Heyrman startte deze praktijk reeds 10 jaar geleden, sinds enkele jaren wordt ze vergezeld door  Luca Korver, Sander Van Gils, Lauren Maes,  Mirco Callens, Gabriela Zyla en Lotte Heyrman.  De 7 therapeuten zijn bekwaam in hun specifiek domein, zodat u kunt rekenen op een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak. Samen met u zal er gewerkt worden aan een oplossing voor uw klachten, dit steeds in overleg met uw huisarts of specialist.

 

Laten we onszelf even kort voorstellen:

 

Anke Heyrman

Anke starte de praktijk in 2007.

Vanuit haar opleiding musculoskeletale kinesitherapie, startte ze haar opleiding manuele therapie.

Haar interesse in de sportrevalidatie groeide voort vanuit haar passie voor atletiek.
De eerste jaren van haar carrière ging haar aandacht dan ook vooral naar deze patiënten.

Als echte teamplayer verlangde ze al snel naar enkele collega’s, dit om meer ruimte en inzichten te kunnen verwerven in andere specialisaties zoals lymfedrainage, relaxatietherapie, pré- en postnatale gymnastiek, kaakgewrichtsproblematiek, kinesitherapie in de reumatologie, kinesitherapie bij fibromyalgiepatiënten, taping,….)

Na 15 jaar heeft ze een geweldig team waarin er een goede communicatie en samenwerking centraal staat. Het geeft de mogelijkheid om de patiënt in zijn geheel (holistisch) te onderzoeken, een behandeling op maat te voorzien en een goede specifieke preventiestrategie uit te werken.

De laatste jaren heeft ze zich voornamelijk toegespitst op het verder uitdiepen (dry needling, refresh manuele therapie) en bijblijven van reeds opgedane kennis.

Hiervoor neemt ze graag de tijd voor een betere persoonlijke begeleiding met een betere communicatie met artsen. Bijvoorbeeld een duidelijke verslaggeving naar deze huisarts of specialist, bijwonen van je operatie of consultatie indien mogelijk.
Ook dit draagt nu bij tot onze persoonlijke aanpak en inzichten.

Ze streeft samen met de collega’s naar een persoonlijke, individuele begeleiding waarin ze nauw met artsen en andere paramedici verbonden zijn en waar jij als patiënt centraal staat.

Studies en opleidingen:
2006: afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Gent als licentiaat in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen
2007: postgraduaat manueel therapie aan de Rijksuniversiteit Gent
2008: postgraduaat reumatologie
2008: temperomandibulaire dysfuncties
2009-2010: McKenzie therapie: module A en B
2010-2011: Mckenzie therapie: module C en D
2011-2012: postgraduaat pre- en postnatale kinesitherapie
2012-2013: lymfedrainage ad modum vodder
2014: summerschool lymfedrainage ad modum leduc
2014: relaxatietherapie
2015: kinesitherapie bij fybromialgiepatiënten
2018: myofasciale triggerpuntbehandeling (dry needling)                   (2-jarige opleiding)
2019-2020: bijscholing in schouderdiagnostiek, refresh temperomandibulaire dysfunctie, nieuwe inzichten in de hamstringsletsels, bijscholing medische oefentherapie

 

 

 

 

 

 

 


 


Sander Van Gils

 Luca Korver

Luca is onze gedreven Nederlandse collega. Zij is rechtuit en dat merk je ook in haar behandelingen.

In 2018 afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen (UA) met een Master Musculoskeletale Aandoeningen. Deze afstudeerrichting verdiept zich zowel in sport gerelateerde blessures als manuele therapie.

In 2019 met succes het postgraduaat Manuele Therapie afgerond aan de UA. Dit is een extra specialisatie om zo meer verdieping te krijgen in complexere problematiek.

2021 start opleiding dry needling

2022: geslaagd voor opleiding lymfedrainage volgens Vodder

Schoolt zich regelmatig bij voor myofasciale problematiek/post-covid/postnatale therapie/..

Luca heeft een prachtig gezin met 2 zoontjes. Wanneer ze tussendoor de tijd vindt, gaat zij graag joggen.Lauren Maes

Lauren studeerde in 2019 af als kinesitherapeut aan de Universiteit Antwerpen. Kort daarna behaalde hij ook zijn diploma manueel therapeut. Hij werkte reeds met verschillende topsporters zoals onder andere de Antwerpen Giants. Momenteel is hij buiten de praktijk ook actief bij de basketbalploeg van Melsele.

Zelf speelt Lauren voetbal als keeper en gaat hij op regelmatige basis fietsen en lopen. Hij is een gedreven therapeut die zweert bij een actieve aanpak. Daarnaast heeft hij ook zijn manuele skills en dry needling zodat hij elke patiënt kan helpen in zijn revalidatie.Mirco Callens

Mirco is in 2020 afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen. Hij is meteen daarna aan de slag gegaan bij basketbalploeg Gembo BBC (2de nationale). Hier is hij nog steeds actief.

Om jou beter te kunnen helpen heeft hij de Postgraduaat opleiding in de Manuele therapie aan de Universiteit Gent voltooid

Wil je graag je sportieve prestaties verbeteren of actiever zijn in je dagelijks leven? Ook daar kan hij jou bij helpen. Hij is erkend Peformance Specialist bij Exos.

Verder doet hij de opleiding Dry Needling bij Trigger.

Buiten zijn werk probeert hij zo veel mogelijk te sporten. Hij houdt zich vooral bezig met basketbal, fitness en lopen. Daarnaast is hij ook een gepassioneerd skiër.

Bij Mirco kan je iedere dinsdag en donderdag(voormiddag) terecht.


Gabriela Zyla

 


Lotte Heyrman

Lotte is afgestudeerd in 2021 aan de Universiteit Gent in de revalidatiewetenschappen & kinesitherapie met specialisatie ‘pediatrie’.
Momenteel volgt ze nog een postgraduaat ‘psychomotorische therapie’ aan de universiteit van Gent. Ze is een gemotiveerde, goedlachse kinesiste die samen met de hele omgeving en met het kind tot een oplossing probeert te komen.

Je kan bij haar terecht voor begeleiding bij;

  • fijn motorische vaardigheden
  • grofmotorische vaardigheden (evenwicht, coördinatie, balvaardigheid, lichaamsbewustzijn,..)
  • schrijfmotoriek
  • visuomotorische integratie
  • lateralisatie
  • planning en organisatie
  • relaxatie

Op dinsdag en vrijdag is ze in de praktijk aanwezig.Karen Bernaers

Karen is onze medisch administratief bediende.

Karen heeft verschillende werkervaringen, maar besliste in 2019 zich om te scholen tot medisch administratief bediende bij CVO Vitant in volwassenonderwijs. Na haar stage in onze praktijk beslisten we dat we haar meerwaarde wilden behouden en zo startte ze in januari 2021 officiëel bij Kine Zwijndrecht.
Bij administratieve vragen ivm uw kiné-behandelingen kan u dus steeds terecht bij haar vanaf 8u tot 16u30 op 03/296.19.82

Wanneer Karen niet op stap is met haar 10-jarige dochter probeert ze creatief en muzikaal bezig te zijn of lange wandelingen te maken.